Koetsiershuisje la Croix Chatain
domaine | poorthuis | koetsiershuisje
Voorwaarden & Aanvullende informatie
Voorwaarden:

- Wij verhuren per week van zaterdag tot zaterdag. U bent welkom op de afgesproken dag (zaterdag) vanaf 16.00 uur, vertrek op de afgesproken vertrekdag (zaterdag) voor 10.00 uur.

- De borg bedraagt € 100. De borg wordt de week na uw vertrek vanzelfsprekend weer teruggestort, tenzij het huis niet schoon is opgeleverd of er zaken kapot zijn gegaan; in dat geval zal in goed overleg tot een verrekening moeten worden overgegaan.

- Na ontvangst van de betaling (50% van de huursom bij boeking, de overige 50% alsmede de borg uiterlijk 2 maanden voor aanvang van de huurperiode) bedragen de annuleringskosten 25% van de huursom; bij annulering korter dan 2 maanden voorafgaand aan de aanvangsdatum van de huurperiode bedragen de annuleringskosten 50% van de huursom.

- U wordt geacht zelf zorg te dragen voor uw wettelijke aansprakelijkheids-verzekering, annulerings- en reisverzekering etc., aangezien onze verzekering daar geen dekking voor heeft.

- Als huurder bent u aansprakelijk voor schade die door u, of uw medebewoners wordt toegebracht aan het huis en toebehoren, inventaris, en (andere opstallen op) het terrein.

- Verhuurder of zij, die namens verhuurder optreden, kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor schade, direct of indirect geleden door huurder of zijn medebewoners, ten gevolge van en/of tijdens zijn verblijf binnen of buiten het huis.
- Verhuurder is bevoegd de huur per direct op te zeggen in geval van slechte bewoning van het huis.

- Het aantal overeengekomen bewoners zal niet worden overschreden zonder voorafgaande toestemming van verhuurder.
- Kamperen op het landgoed is niet toegestaan.
- Huisdieren in overleg:in ieder geval honden aan de lijn in het binnenstraatje in verband met loslopende kippen.
- De auto graag parkeren op de parkeerplaats op het landgoed.
Aanvullende informatie:

- In het huis treft u wandelkaarten van de omgeving aan en informatie over bezienswaardigheden.

- Het bed is voor u opgemaakt; in de badkamer treft u voldoende badhanddoeken aan. In de keuken zijn hand- en theedoeken.

- De verwarming: alle ruimtes zijn voorzien van elektrische radiatoren, in de woonkeuken bevindt zich daarnaast ook nog een houtkachel. Hout  bevindt zich in de open stallen waar ook de bijlen hangen. Graag het hout gebruiken waar het bordje- bois vieux- boven hangt.

- Mocht de elektriciteit uitvallen; de aardlekschakelaar bevindt zich in het Poorthuis. Het beste is dat u Colette even belt (0033386226778 of 0033683233350).

- Een reserve gasfles treft u aan in de open stallen.

- Wij zelf laten de buitenpoort meestal open staan.

- Op het domein bevinden zich –naast diverse schuren en stallen- een Manoir, een Poorthuis en een Koetshuis. Deze kunnen ook bewoond zijn, zij liggen echter op ruime afstand van uw huis.

- In de boogruimte (tegenover de deur aan de straatjeskant) staat een pingpongtafel die u kunt gebruiken.

- Op het grote terras aan het eind van de oprijlaan is een groot schaakbord met schaakstenen.

- De fontein bij de buxussen springt aan als u er langs loopt.

- In het binnen-straatje lopen kippen los, daar honden aan de lijn!  Voorbij de buxus-tuin staan (meestal) geiten en/of schapen in de wei. Aan het eind van het boslaantje staan, achter de muur, bijenkorven. En in de toren wonen uilen.

- Als u de achterpoort uitloopt (sleutel meenemen, deze ligt in de schaal op tafel) en rechtsaf gaat, komt u vanzelf in het oude gedeelte van het dorp terecht. (Dus paadje langs buxussen nemen, weg naar beneden vervolgen en na roze deur rechtsaf bospaadje nemen, aan het einde linksaf, na een bocht naar rechts linksaf de trappen af, bij de weg rechtsaf naar Place Mitterand).

- Als u de achterpoort uitloopt en linksaf gaat loopt u direct het bos in. Als u dan na circa 50 meter rechtsaf slaat en richting weg loopt- deze oversteekt naar de parkeerplaats- dan kunt u afdalen naar het riviertje de Auxois met haar cascades voor een rondwandeling van ruim anderhalf uur.

- U kunt ook de achterpoort uitlopen en linksaf slaan en vervolgens een prachtige boswandeling maken. Dit bos hoort bij Domaine la Croix Chatain. Als u de bosweg vervolgt (en de afslagen negeert) en- na de bocht naar links- bij de T-splitsing links afslaat en vervolgens bij de volgende splitsing rechts aanhoudt, dan komt u bij het meertje met een terrasje aan het water.

- Donderdag ochtend is er een marktje op de Place Mitterand in Lormes.

- Zwemmen kunt u in het meertje aan het einde van de Rue Croix Chatain (poort uit en naar rechts of via het bos). Op circa 15 minuten rijden ligt het Lac de Chaumecon, met her en der kleine strandjes, erg rustig, mooi zwemwater. Lac de Setton is wat meer toeristisch.

- Indien u wilt tennissen, dan kunt u de sleutel ophalen bij de Bar/Tabac La Source in de Rue d'Avallon, net voorbij het Hotel. De tennisbaan is bij het college Paul Barreaux, even voorbij het meer.Op dinsdag is de bar/tabac gesloten en kunt u bij het toeristenbureau (tegenover het hotel) terecht.

- De vuilnis kunt u donderdag- en zondagavond, in de vuilcontainers, buiten de poort zetten. Deze bevinden zich bij de poort. De kleine container is voor het bio-afval.Vuilnis wordt in Lormes gescheiden opgehaald( zie schema in de vensterbank!)

- In warmere periodes met weinig regen zou het fijn zijn als u `s avonds de planten aan beide kantenvan het huis water wilt geven.

- NB: Er zijn een aantal plekken op het terrein die voor  kinderen gevaarlijk zouden kunnen zijn. In het huisje achter u, net buiten het hek, bevindt zich achter de deur bijvoorbeeld een diepe bron. Eveneens is de historische "ijskelder" die zich bevindt aan de zuidzijde van de oprijlaan een plaats om in de gaten te houden. Tenslotte kan het klimmen op de houten wal rondom de parkeerplaats zware houtblokken in beweging brengen. Ook is het beter niet te dicht bij de bijenkorven te komen Ook is het beter niet te dicht bij de bijenkorven te komen (einde boslaantje achter de muur links)!